Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 

Ajankohtaista

 
 

Tanssit 2018

  • Juhannustanssit La 23.06 Toni Jaatinen Band
 
  •  Kairalapäivänä La 14.07 Sari Koivikko & Kuunhopea
  • Pelkosenniemipäivä La 21.07 Tanssiyhtye Duuriseiska

  • Ruskatanssit 15.09 Virve & Vintages

Liput 15€,vain käteinen Olutoikeudet
 
Tervetuloa "Talolla tavataan!" 

  Sodankyläntie 1125

98560 Kairala

 

   

  
 
                                                     "Talolla tavataan!"

  

HIEMAN HISTORIAA 

Voimistelu- ja Urheiluseura Kairalan Kajastus perustettiin  v. 1930. Toiminnan käynnistäjä ja pitkäaikainen hengenpuhaltaja oli opettaja Vili Sorvali.  Saavutustensa vuoksi Kajastuksella oli hyvä maine Lapin piirissä. Erityisesti yleisurheilu ja voimistelu olivat keskeisellä sijalla. Kylien välinen Rakettiviesti oli aina talvikauden huipentuma. 1980-luvun alkupuolelle asti seuran urheilutoiminta oli  vilkasta ja myös tuloksellista. Tuolloin nuorisoa oli kylässä vielä melko runsaasti. 

Teemu Tallavaaran "melkein pilviä hipova" tyylinäyte koulun seiväshyppypaikalta. Kuvan on ilmeisesti ottanut August Ollila. Katso lisää urheilukuvia kuva-albumista.

Vuonna 1955 valmistui Kajastuksen ensimmäinen toimitalo heti sodan jälkeen rakennetun tanssilavan tienoille. Puutavara saatiin kylän isänniltä lahjoituksena ja itse talo valmistui pääosin talkootyönä. Talvella 1961 ilmeisesti oikosulusta alkanut tulipalo tuhosi komean kaksikerroksisen talon perustuksiaan myöten. Kyläläiset eivät kuitenkaan tästä lamaantuneet ja niinpä he ryhtyivät pikapuoliin suunnittelemaan uutta ja entistä ehompaa toimitaloa. Nytkin rakennuspuut saatiin lahjoituksina ja talkootyön määrä tässäkin rakennusprojektissa oli valtava. Talon avajaistanssit pidettiin syksyllä 1965.

Sekä tuhoutuneessa että nykyisessä toimitalossa on järjestetty monenlaista toimintaa. 1950- ja 1960 -luvuilla voimisteluharjoituksia pidettiin viikoittain. Ohjaajana toimi opettaja Vili Sorvali. Lentopallotoiminta oli vilkasta 1970-luvulla ja vielä 1980-luvun alkupuolellakin. Sulkapalloa salissa pelattiin varsinkin 1990-luvulla. 1990-luvun alkupuolella valmistui talkoovoimin suuren salin kylkiäiseksi ns. punttisali. Urheilutoimintojen lisäksi on järjestetty iltama- ja tanssitilaisuuksia, elokuva- ja näytelmäesityksiä, metsästysseuran hirvipeijaisia ja vuosijuhlia, jopa häätilaisuuksiakin sekä jokakesäiset kyläseuran järjestämät Kairala-päivät. 

 

  

UUDISTUNUT KAJASTUKSEN TALO 

Viime aikoina talossa on tehty merkittäviä uudistuksia hankerahoituksen turvin. Talo tarjoaakin nyt hienot puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Ravintola- ja eteistilan alkuperäiset ikkunat on uudelleen huollettu kittaamalla ja maalaamalla ne. Keittiö- ja myyntitilaa on laajennettu ja kalustoa ajanmukaistettu. Ravintolan kalusteet on kokonaisuudessaan uusittu. Kaksi ilmalämpöpumppua on asennettu. Salin lattia on hiottu ja lakattu. Salin entinen viihtyisämpi ilme on palautunut, kun aikoinaan punttisalin rakentamisen takia paneelien taakse kätketyt ikkunat on otettu uudelleen esiin. Seinät ovat saaneet myös uuden maalipinnan. Tehty on myös mittava penkkiremontti. Suurelle näyttämölle on hankittu uusi esirippu ja salin ikkunoille on ripustettu verhot. Myös salin ja näyttämön valaistusta tullaan parantamaan. Kustannuksiltaankin merkittävin parannus on talon lämmitysjärjestelmän uusiminen. Nyt talo lämpiää öljyn sijasta edullisemmalla ja saastevapaalla maalämmöllä.

 


                                          Kajastuksen salissa on kokoa ja näköä.

 

 

Kairalan Kajastus ry:n puheenjohtajana toimii Teuvo Mettiäinen p. 040 847 4862, teuvo.mettiainen(at)suomi24.fi  

  

MONENLAISTA TOIMINTAA

Talossa toimii kansalaisopiston harrastuspiirejä. Voit rakentaa esim. vaneriveneen ym. puutöitä. Salin puolella kokoontuvat liikuntaryhmät ja näyttämöllä näytelmäpiiri. Suuren suosion saaneita tansseja järjestetään toistaiseksi vain kesäisin. Juhlatilaisuuksista runsaasti yleisöä keräävä Kairala-päivä on jokavuotinen kesätapahtuma heinäkuun toisena lauantaina. Talossa ovat omat karaokelaitteet, ja niinpä on viriämässä myös karaokeiltojen pito.    

  

  

 

Vuokrataan

Talon tiloja vuokrataan erilaisten tilaisuuksien, kuten esim häiden, syntymäpäivien, sukujuhlien jne. pitoon.

Vuokrata voi myös koottavan alumiinisen putkitelineen rakennus- ja maalaustöihin.    

Vuokrausasiat hoitaa Teuvo Mettiäinen (0408474862).